براساس مدلهای همکاری پیشنهادی از سوی شرکت فرا، رئوس زمینههای همکاری مشترک فیمابین یونیدرو و فرا مورد بررسی قرار گرفت.
آقای اقازاده به نمایندگی از فرا، تاسیس کارگروه نوآوری و تجاریسازی، تولید محتوای مشترک، خدمات مشاوره و سیستم مدیریت تکنولوژی، و برگزاری رویدادهای مشترک را به عنوان برنامههای همکاری مشترک، در ابتدای جلسه مطرح نموده.
براساس تفکر کلان موسسه یونیدرو برای استفاده از اتاق فکرهای کاربردی که با حضور اساتید، خبرگان و متخصصین حوزههای مختلف همراه است، تشکیل کارگروه نوآوری و تجاریسازی با حضور افراد صاحب نظر پیشنهاد شد تا از درون مجموعه فعالیتهای این کارگروه برنامههای همکاری و نقشه راه مورد بررسی قرار بگیرد.
پیشنهاد تهیه و تدوین بولتن فناوری را به عنوان یکی از فعالیتهای کلیدی کارگروه از طرف شرکت فرا پیشنهاد شد.
به پیشنهاد دکتر مقصودی حضور دیگر صاحب نظران سبب بهبود فضای همکاری خواهد شد. به همین جهت تشکیل جلسه با حضور نماینده انجمن تحقیق و توسعه و نوآوری صنایع و معادن ایران، و بررسی همکاریهای مرتبط در سریعترین زمان ممکن مدنظر است.
طبقهبندی و ارزیابی شرکتهای دانشبنیان مرتبط با معدن و صنایع معدنی به عنوان بخشی از فعالیتهای موسسه یونیدرو در حال انجام است. مدلهای ارزیابی متعددی برای این شرکتها وجود دارد که تعریف یک مدل مناسب و بهبود یافته برای ارزیابی امکان افزایش کارایی این طبقهبندی را میدهد.
به پیشنهاد سرکار خانم درمنده، تهیه vendor list های تخصصی و ارزیابی شده به عنوان یک مدل درآمدی میتواند در دستور کار قرار گیرد.
تولید محتوای مشترک به منظور برندسازی و مرجعسازی فعالیتهای مشترک موسسه و شرکت فرا امکان بهبود و افزایش بازار پیش رو را به همراه دارد. به پیشنهاد اقای اقازاده تولید محتوای دانشی که برای بخش معدنی و صنعتی به عنوان یک منبع تکنولوژی (technology reference) باشد، ضمن ترویج بسیاری از اطلاعات، سبب تغییر نگرش واحدهای معدنی و صنعتی شده و موسسه یونیدرو و شرکت فرا به عنوان مرجع فناوری شناخته خواهند شد.
خدمات مشاورهای شرکت فرا شامل سیستم مدیریت تکنولوژی، نقشه راه تکنولوژی، پیادهسازی و ... برای واحدهای صنعتی متعدد در کشور پیادهسازی شده است. ذیل تفاهم مشترک پیشنهادی، امکان همکاریهای مشترک در قراردادهای با بار مالی امکانپذیر خواهد بود. طراحی و پیادهسازی واحدهای R&D برونسپاری شده که براساس مدل فکری نوآوری باز در دنیا مرسوم است قابلیت پیادهسازی در کشور را دارد. پیادهسازی چنین مدلی در واحدهای معدنی و صنایع معدنی دارای بخشهای فنی و مدیریتی است که به صورت مشترک توسط یونیدرو و فرا قابلیت انجام دارد.
برگزاری رویدادهای مشترک، به صورت وبینار، کارگاه و بوتکمپ برای مدیران، مشاوران و کارشناسان واحد تحقیق وتوسعه که امکان ترویج نگرش نوآوری و فناوری را در واحدهای معدنی دارد از دیگر موارد مورد بحث در جلسه بود.
در ادامه جلسه، براساس هماندیشی حضار تاسیس یک باشگاه نوآوری و تحقیق و توسعه با حضور مدیران شرکت های معدن و صنایع معدنی به عنوان برنامه اولیه همکاری مورد بحث قرار گرفت. امید است افتتاحیه باشگاه تا شهریورماه و در جشنواره اینوماین اجرا شود.
تشکیل کارگروه مشترک بین موسسه یونیدرو، شرکت فرا و انجمن تحقیق و توسعه برای راهبری این باشگاه در اولین فرصت ممکن، نیاز است پیگیری شود.
با توجه به چالشهای حوزه نوآوری که تنها مختص به صنعت معدن نبوده، تربیت و پرورش منتورهای تخصصی و آشنا به این حوزه به عنوان ی نیاز اساسی شناسایی شده است.
پیشنهاد می شود یک رویداد و وبینار رایگان به منظور آشنایی ابتدایی مدیران تحقیق و توسعه با مباحث مدیریت نوآوری و مدیریت تحقیق و توسعه، و معرفی اولیه باشگاه در مرداد ماه و به صورت پیش رویداد برگزار شود.
برای برندینگ باشگاه، شرکت فرا توانمدیهای کافی را دارد که بدین منظور جلسه و برنامه مشخصی تعریف خواهد شد.
در ادامه به بررسی بخشهای مختلف جشنواره اینوماین پرداخته شد. جشنواره اینوماین شامل 8 بخش اصلی:
- مسابقه ایده،
- نمایشگاه توانمندی شرکتهای دانشبنیان
- ارائه نیازهای فناورانه سازمانها و شرکتهای بزرگ صنعتی
- جلسات B2B
- ارائه توانمندی شرکتهای دانشبنیان، استارتاپها و نوآوران
- مسابقه حل مسئله
- مسابقه چالش برتر صنعتی
- نشستهای تخصصی
با توجه به توانمدیهای موسسه یونیدرو، شرکت فرا و کارگروه مشترک، حضور این سه مجموعه در جلسات B2B که به منظور تدقیق و برطرف ساختن نیازهای فناوانه برگزار میشود، لازم بوده. در این نشستها ضمن تلاش برای برطرف ساختن چالشهای واحدهای معدنی و صنعتی، فرصت همکاریهای مشترک و امکان آشنا ساختن واحدهای معدنی و صنعتی با دیدگاه صحیح نسبت به نوآوری و اهمیت پیادهسازی آن میسر است. موسسه یونیدرو این جلسات را پیگیری خواهد کرد.
در انتهای جلسه اهمیت حضور دانشجویان و پتانسیلهای بالقوهای که نیاز است در مسیر درست هدایت شوند بررسی شد. نیاز است در جلسات بعدی پیشنهادات و برنامه مشخصی برای این بخش تهیه و بررسی شود.
- امضا تفاهم نامه
- تشکیل کارگروه تخصصی نوآوری و تجاریسازی
- تاسیس و بازگشایی باشگاه مدیران تحقیق و توسعه معدن و صنایع معدنی ایران
- برنامهریزی برای برندینگ، ثبت نام و کارگاه معرفی باشگاه
- همراهی موسسه یونیدرو برای تدقیق نیازهای فناورانه و تهیه شناسنامه تقاضای فناوری
- تعیین مدل ارزیابی شرکتهای دانشبنیان و برنامه تدوین vendor list، بدین منظور مدلهای پیشنهادی توسط دو طرف پیشنهاد خواهد شد
- برگزاری جلسه مشترک موسسه یونیدرو، شرکت فرا و انجمن تحقیق و توسعه با مجتمعهای معدنی و صنعتی ذیل جشنواره اینوماین
- حضور شرکت فرا در بخش ارائه توانمدی جشنواره اینوماین
- بوت کمپ پرورش منتورهای تخصصی در حوزههای دانشی متعدد و مرتبط
- بررسی شرایط تاسیس و/یا همکاری با صندوقهای پژوهش و فناوری
- حضور فرا در بخش داوری ایدههای اینوماین
- پیشنهاد برنامههای استفاده از ظرفیت بالقوه دانشجویان